Velkommen til verdens kuleste nabolag!
En fotoutstilling av nabolag i Bydel Sagene er inspirert av Sagenes sterke arbeider- og industrihistorie, samt kåringen i det internasjonale magasinet TimeOut i november 2021: Av «De 49 kuleste nabolagene i verden» havnet Sagene som nummer 21 på lista.
Det er første gang Norge var med på denne lista. Med en fotoutstilling vil vi prøve å dokumentere hva vi tror ligger til grunn for dette.

TimeOut skriver: «Oslo vokser raskt, men ett nabolag har beholdt sin unike karakter bedre enn de fleste. Med sine koselige kafeer og restauranter, historiske bygg, store parker og en seriøst imponerende nygotisk kirke, føles Sagene svært annerledes enn byens mer stilrene, nye utviklinger.»

Sagene Torshov Historielag og Arbeidermuseet som er en del av Oslo Museum har invitert bydelens beboere til å fortelle hva de synes er kult ved nabolaget sitt. Blant mange forslag har vi plukket ut 24, fra forskjellige områder innen bydelen. Vi vet at vi kunne hatt med mange flere!

Vi takker DNB Sparebankstiftelsen og Oslo kommune ved Bydel Sagene for finansiell støtte. Vi vil også takke bydelsadministrasjonen for gode råd og god støtte underveis i prosessen, samt selvsagt stor takk til alle som har sendt oss bilder eller forslag til steder.

Sagene Torshov Historielag og Oslo Museum/Arbeidermuseet